Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jafava

8. 1. 2012 12:32
souhlas

0 0
možnosti

pan Rosomak

7. 1. 2012 21:22
blbost

za to ze klesa kvalita absolventu VS rozhodne nemuze pan dekan....nebot co do kvality VS vzdelani pak na UK je kvalitni stejne jako v kterekoliv dobe...to ze skolu dodela vice lidi je v jiste mire ovlivneno i tim ze diky modernim technologiim(predevsim internet) studium stejne tezke latky lehci rovno stavu predchozimu.....a ve velke mire tim ze zde je obrovsky pocet nekvalitnich skol.....v zasade vsechny soukrome a cca 50% statnich...a garantovani 15 let...to je vtip nebo mzsleno vazne.....protoze pokud ano pak jste misto skolne nasadil otroctvi(co jineho taky je omezeni pracovni svobody absolventu) a navic jen na omezenou mnozinu absolventu....nebot jak podle vas by se melo postupovat u absolventu radoby VS (tedy tech soukromych) a jak u absolventu strednich a ucilist nebot i za ty preci stat platil.......nevim co vas vede k te zaslepene nenavisiti vuci akademicke obci....zda to ze vas nechteli mezi sebe nebo nejaky jiny mindrak.....a radsi to ani snad nechci vedet

0 0
možnosti

matejcerny

7. 1. 2012 22:01
Re: blbost

ano, mate pravdu. Pri 70 % populacniho rocniku berou VS kazdeho, takze "pan dekan" (nezaprete akademicky puvod R^) no-name autorizuje a rozesila vlastne jiz cyklostylovane rozhodnuti o prijeti, takze nerozhoduje vlastne o nicem. Myslim, ze jste o sobe prozradil touto logickou konstrukci naprosto vse ;-). Diky za precteni a reakci, tesim se na vas u dalsiho blogu... :-)

0 0
možnosti

Paeris Kiran

7. 1. 2012 21:14
Má to jednu technickou nevýhodu...

Stát neví co s lidmi... Proč všichni tak nadšeně prodlužují "školní docházku" v jakékoli formě? Aby dostali nezaměsnané pryč z trhu práce.

hlavní problém je že stát si na sociálních dávkách zasponzoroval příliš velkou porodnost a teď není pro ty lidi uplatnění (což znamená že je živí sociální systém).

(mimochodem jsem student) ovšem jaksi pochybuju že přijdete s nějakým okamžitým řešením. Vrátit státu ty prostředky? Není jak.

První co by měl stát udělat je plošné zrušení porodného a přídavků na děti a nepřijímat další imigranty... to by v horizontu 20-30 let vedlo k nápravě současného úděsného populačního stavu. novela školského zákona (obdobně jako reformy všeho ostatního) které jsou v evropě předkládány (ČR není jediná) se snaží léčit symptom. Nikoli přičinnu. (Příčinna je populace dalece větší než pro jakou je tu produktivní uplatnění)

0 0
možnosti

pan Rosomak

7. 1. 2012 21:28
Re: Má to jednu technickou nevýhodu...

co proboha studujete....nic kde by byla matematika to asi nebude....je totiz neprosto zrejme ze pri porodnosti mensi nez 2.0 na zenu nutne dochazi k vymirani....podle sociologu je pro udrzeni civilizace potreba porodnost tusim neco jako 2.34 na zenu....a v cele evrope jsme silne pod timto cisle....pro vasi informaci pricina skutecne do jiste miry je v socialnim systemu ale zrovna podpora (rozumna) rodin s detmi je naprosto nezbytna

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1140x
Pracuji v oboru prirodnich a technickych ved. Co si myslím o životě? Čtěte moje blogy :) S čím mám problémy? Nerad cestuji a velmi nerad ponocuji. A něco pozitivního? :) Rád se dělím o své názory. Takže jsem snad správně... A také rád spím!

Seznam rubrik